Waarom een jaarlijkse keerklepcontrole drinkwaterinstallatie?

Door het opnemen van keerkleppen wordt de leidingwaterinstallatie beveiligd tegen het eventueel terugstromen van verontreinigingen in het systeem.

Vanuit het waterleidingbesluit bestaat de verplichting om jaarlijks de toestelbeveiligingen in de drinkwaterinstallatie te controleren op correcte werking. Deze worden in zover mogelijk uitgevoerd met de voorgeschreven overdrukmethode.

Indien de overdrukmethode niet uitvoerbaar is, wordt er gekozen voor een andere goedgekeurde methode volgens de waterwerkbladen (NEN 1006 WB.1.4). De installateurs van Cité geven u na controle een deskundig advies.

Wij zijn in het bezit van de juiste certificaten om aan een drinkwaterinstallatie te mogen werken, waardoor er voor u geen complicaties zullen ontstaan.

Desgewenst kunnen wij voor u de complete controle verwerken in een rapportage per complex. Hierdoor krijgt men een totaal overzicht met betrekking tot de plaats, functie en werking van de keerklep. Tevens wordt hierin vermeld of de keerklep aan de eisen voldoet.

Keerklepcontrole drinkwaterinstallatie aanvragen?