Controle waterleidingen

Drinkwaterinstallaties, warm water installaties en huishoudwater moeten voldoen aan diverse eisen.

De norm “algemene voorschriften voor leidingwaterinstallaties” (NEN 1006) en de waterwerkbladen beschrijven de eisen aan u drinkwaterinstallatie, zoals beveiligingen, leidingmaterialen en ligging van leidingen. Cité is gecertificeerd voor het controleren van drinkwaterinstallaties NEN 1006 richtlijnen.

Tevens kan door Cité een op maat gemaakt rapport met advies worden opgesteld. Hierin wordt dan de vereiste beveiliging in beschreven of aanpassing van de installatie. Zo heeft men een duidelijk inzicht om de installatie aan te passen aan de gestelde norm.

Controle gasleidingen

Als eigenaar bent u verantwoordelijk voor de veiligheid in de woning of complex dat u verhuurt en dus ook voor de veiligheid van de gasinstallaties. Dit geldt zowel voor woningcorporaties alsmede particuliere verhuurders.

Cité kan voor u een controle gasleidingen in uw pand uitvoeren op dichtheid en veiligheid. De controle wordt uiteraard uitgevoerd met geijkte apparatuur. Na controle krijgt u van ons een rapport met advies betreffende eventuele noodzakelijke aanpassingen volgens de GAVO (Gasvoorschriften). Cité kan uiteraard deze aanpassingen verzorgen en/of een vastgestelde lekkage verhelpen.

Natuurlijk kunt u ons ook inschakelen voor een controle gasleidingen en waterleidingen wanneer u een pand wilt gaan betrekken of aanschaffen.

Gas- of waterleiding controle aanvragen?